Projekter

Facadekunst på sygehusbygning

Det er med stor glæde, at vi allerede kan sætte en dato på en vigtig dag i Holstebro Kunstskoles historie. Den 7. juni holder vi en børnefernisering for det endelige resultat af tegneprojektet med temaet “Fremtidens drømme om Holstebro”.

Der er nu samlet mere end 80 børnetegninger, som er blevet produceret i tegneworkshoppen med kunstneren Daniel van der Noon. Vi er glade for at kunne anerkende, at børnenes stemmer nu også er blevet synlige i Holstebros kulturliv.

Vi vil gerne takker Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder, som i samarbejde med Region Midtjyllands kulturpulje har hjulpet med at styrke børn og unges kreativitet i Holstebro. Vi vil også gerne sige en kæmpe tak til Sygehusgrunden Holstebro for deres tillid og støtte til vores daglige arbejde med børnekunst og kultur i fritidsregi.

Den festlige begivenhed finder sted den 7. juni fra kl. 16.00 til 17.00. Vi mødes på Sygehusgrunden. Se kortet for nærmere vejledning.


Pop-up workshop “Drømme om fremtiden”

Den 28.05. afholdte Holstebro Kunstskole i samarbejde med Holstebros 750-års byjubilæum og kunstneren Karoline Leonora Seidelin Banke en kreativ pop-up workshop for børn.

I workshoppen har børnene lært de basale pop-up teknikker, som har hjulpet dem med at lave et fælles værk, der handlede om deres fremtid.

Det færdige kunstværk vil være udstillet og installeret i en begrænset periode på Center for Sundhed i Holstebro, hvorefter deltagerne vil få deres drømmebilleder med hjem.

Workshoppen omfattet børn fra Holstebro Friskole, de yngste børn fra Holstebro Asylcenter og elever fra Holstebro Kunstskole.

Workshoppen er støttet af Holstebro Kommunes jubilæumspulje.


Fernisering og tegneworkshop på Holstebro Børnebibliotek

Tirsdag den 30. april kl. 16.30 inviterede Holstebro Bibliotek og Holstebro Kunstskole alle til ferniseringen af en tegneudstilling med temaet ”din by – din fest – dit kunstværk”.

Det var en særlig udstilling i anledning af Holstebros 750-års byjubilæum, hvor elever fra Holstebro Kunstskole har lavet flotte tegninger inspireret af byens kulturhistorie.

Børnenes værker blev udstillet i de store vinduer på børnebiblioteket som en hyldest til alle de seje kulturoplevelser, som byen har haft gennem årene. På denne måde har børnene også været med til at skrive kulturhistorie og skabe ”kultur til forskel” i Holstebro Kommune.


Workshoppen med kunstneren
Daniel van der Noon

Forårssæsonen 2024 har bydet på mange spændende samarbejdsprojekter, hvor det første af dem var initieret af Landsforeningen Børn, Kunst og Billeder (BKB), der har støttet Kunstskolen op med et dejligt, fagligt betonet samarbejde. Den 13. og 14. marts har kunstskolebørn haft mulighed at møde gæstekunstneren Daniel van der Noon.

Daniel er internationalt kendt billedkunstner, som har delt sin tegne – og kreativitets erfaring med Kunstskole undervisere og børn. Børnene har haft 2 dags tegneundervisning på Kunstskolen, hvor også børn fra byen var inviteret at deltage med. Formålet medworkshoppen var at fremme dialogen mellem børn gennem tegning samt ved at kombinere arkitektur, kunst og børnenes frie fantasi. I løbet af de 2 dage blev der skabt en kæmpe fælles tegning, som efterfølgende skal skaleres op og printes i folie.

Folien skal derefter beklæde facaden på Sygehusgrundens køkkenbygning, der vender ud mod krydset på Enghavevej. Kunstværket forventes at blive færdiggjort i løbet af forår. Der skal takkes til støtte af Region Midtjyllands kulturpulje, Sygehusgrund og flere samarbejdspartnere, som har hjulpet med at formidle børnenes stemmer, fantasi og drømme om Sygehusgrundens udvikling. Det vil være vores fælles gave til Holstebro 750-års jubilæum.


Samarbejdsprojekt med Viborg kommune “Kongernes forår

I uge 11 og 12 har Kunstskolens børn være kreative omkring dekorering af kongekroner til udstillingen “NATURENS STEMME – DEN NYE TID” og Kong Frederik X’s kroning.

Børnene har udsmykket kronerne samt skrevet deres håb eller ønske for den nye konges tid. Børnenes færdige værker, sammen med mange andres, blev udstillet i Viborg 22. marts – 21. april 2024.

Det har været den tredje gang, da Holstebro Kunstskole har inddraget sig i flerkommunale kunstaktiviteter med Viborg – UNESCO Creative City Media Arts. Det har været en fornøjelse at være en del af et større kreativ fællesskab.


Gi’ en lap – fællesprojekt i anledning af Holstebro 750-års jubilæum

I februar og marts har børn fra Holstebro Kunstskole været med til ”at bygge en bro” – en bro af samarbejde. Kunstskolen havde den ære at være med i et kreativt dekorationsarbejde med et godt formål i forbindelse med Holstebros jubilæumsår.

Kunstskolen skulle hjælpe med at dekorere tæpper, som skal pryde Holstebros broer i forbindelse med festugen i uge 24, og herefter doneres tæpperne til hjemløse. Ved hjælp af ildsjæle, Rita og Mona, har børnene lært at sy og pynte tekstil­lapper samt høre om de gode tanker bag projektet.


Holstebros 750 års jubilæum – byens fødselsdag

Kunstskolens nye sæson for 2024 på sygehusgrunden er begyndt med børnenes første kunstprojekt, som blev lavet i forbindelse med Holstebros 750 års jubilæum. Børnene har designet skønne kunstplakater, inspireret af byens jubilæumslogo. 

Selvom temaet for projektet var det samme både på mandags- og tirsdagsholdene, var børnenes kunstneriske udtryk helt unikt. Den 6. februar, på byens officielle fødselsdag, blev alle børnenes værker udstillet ved siden af Alberto Giacomettis skulptur Maren, på Det gamle Rådhus, som Kunstskolens gave og bidrag til byens folkefest. Ved afslutningen af byens fødselsdag besøgte tirsdagsholdet caféen “Baking Sins“, som venligt donerede kager til børnene. Vi ser frem til de andre kunstprojekter i anledning af Holstebros jubilæumsår.

Det næste projekt, som Holstebro Kunstskole vil gennemføre i samarbejde med andre af byens kulturaktører, er projektet “Gi en lap!


Tak for 2023

Sæson 2023 er nu afsluttet, og vi ser frem til den nye sæson, som starter i uge 3. Sammen med jeres børn har vi oplevet mange dejlige øjeblikke med kreativitet og kunst på Kunstskolen, og vi glæder os til år 2024, hvor der er planlagt endnu flere spændende oplevelser i takt med skolens udvikling.

Den første glædelige nyhed er, at fra januar 2024 vil vi have adgang til et nyt lokale på Sygehusets grund i det gamle Regionshus, beliggende på Lægårdvej 10. Desuden har vi fra januar 2024 fået tilknyttet en ekstra underviser på kunstskolen, Theis John Veile, som specifikt vil undervise børn i tegning og maling.”


Fælleskabsprojektet i Skave Skole og Børnehuset.

Den 23. november blev vi færdige med et skønt fælleskabsprojekt i samarbejde med Skave Borgerforening, Holstebro Kommune, Holstebro Kunstskole og Skave Skole og Børnehus. Der deltog ca. 110 dejlige børn i workshoppen, hvor de skabte farverige tekstilværker til et fælles kunstværk.

Ved værkets fernisering blev der arrangeret hyggelig fællesspisning, og vi fik besøg af formanden for Kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Lene Dybdal, som afslørede kunstværket.

Jeg er taknemmelig for, at Holstebro Kunstskole kunne deltage i projektet. De arbejdsmetoder og erfaringer, som er opstået på baggrund af den daglige pædagogiske praksis på Holstebro Kunstskolen, blev nu delt med andre børn og unge i Holstebro.

Holstebro Kunstskolens vision er at være en del af byens kulturliv, men det er en opgave, der kun kan løses i fællesskab.

Her er nogle fotos af arbejdsprocessen.

PS. En særlig tak til Henny Hedegaard Jensen – projektets ildsjælen!!!


Familie- og børneworkshop –
‘De Vidunderlige Edderkopper’

I uge 40 har Holstebro Kunstskole afhold en drop-in-workshoppen på Nørreport Centret i Holstebro. Workshoppen var lavet i samarbejde med Creativ Company, Nørreport Centret, Nomi 4s og børn fra Holstebro Kunstskole.

Den 2. oktober fra kl. 15 til kl. 17. var der mulighed for alle interesserede at skabe sine helt egne edderkopper som en optakt til efterårsferien og oktober måneds Halloween-stemning.

Nørreport Centrets besøgende fik også mulighed for at se en lille edderkopudstilling lavet af Kunstskolens børn, som virkede som inspiration til børn og børnefamilie, som deltog i workshoppen. Her kommer nogle fotos af de skønne stunder fyldt med kreativitet og fantasi.


Grøn Fredag

Holstebro Kunstskole har været en del af det fælles arrangement Grøn Fredag, hvor forskellige foreninger, organisationer og institutioner har været sammen om at inspirere til et mere bæredygtigt fritidsliv.

Her arbejder vi og hygger os med genbrugskunst og skaber et fælles kunstværk fra genanvendte materialer. Alle de små vævninger vil blive sat sammen til et fællesværk og udstillet på Holstebro Bibliotek.

Tak til samarbejdspartnere: Holstebro Kunstskoles børn og Nomi4s.


Kultur i Hverdagen

Formålet med ‘Kultur i Hverdagen’ er at fremme dit selvværd, velvære og mental sundhed gennem fællesskab og kulturelle oplevelser

Projektet bliver gennemført i samarbejde med Cafe Danmarksgade 24, Naturstyrelsen, Musikskolen Holstebro Kunstskole og Hjerl Hede ‘Kultur i Hverdagen’ har opstart 3 gange årligt med plads til 8 deltagere.

Forløbet foregår tirsdagsformiddage i 13 uger, hver gang á 3½ timer.


Sommerkunstskole 2023

Efter 3 skønne dage, kan vi nu konstatere at SOMMERKUNSTSKOLE er et hit☀️

Over de sidste tre dage har vi bevæget os fra Bystuen i Vinderup til kunstmuseet i Holstebro, forbi Holstebro Kunstskole og tilbage til Bystuen igen.

Undervejs er der blevet eksperimenteret, fjollet, tegnet, malet, formet i ler, spraymalet, skabt collager og snakket om værker, skøre væsener og kunst af genbrugsmaterialer.

Aktiviteterne på Sommerkunstskolen tog afsæt i kunstmuseets aktuelle særudstilling med Peter Linde Busk, som kan opleves frem til d. 20. august. Alt sammen afsluttet med mini-fernis og visning af de seje kunst-ungers smukke værker! TAK

Sommerkunstskolen er skabt i samarbejde mellem Holstebro Kunstskole, Holstebro Kunstmuseum og Bystuen med støtte fra Vestforsynings initiativpulje.


Fernisering marts 2023

Kunstskolens første år er afsluttet og vi er taknemmelige for at kunne lære jer alle at kende og at vi kunne være sammen med børn og unge omkring kunst og kreativitet.

Vi er taknemmelige for Huset Holstebro for at vi kunne være og opstarte skolen i deres hyggelige lokaler – det har været en kæmpe hjælp for os. Tusind tak!!!

Tak til alle ildsjæle og frivillige, tak til alle, som på en eller anden måde har støttet Kunstskolens opstart og overlevelse.

I har hjulpet med at der kunne komme “kultur og kunst til forskel” også til vores yngste borgere i Holstebro Kommune. Børn og og unge i Holstebro har brug for deres kunstskole. Denne opgave er vores fælles opgave og vi kan klare det SAMMEN i fællesskab.


Vi gør det sammen – marked

Den 29. april deltog Holstebro Kunstskole sammen med mange andre kulturaktører i arrangementet “Vi gør det sammen – market”.

Holstebro Rådhushallen var fyldt med gode idéer og muligheder for at leve mere bæredygtigt og tænke mere klimavenligt. Kunstskolens opgave var at inspirere andre til, hvordan man kan genbruge materialer og skabe små kunstværker.

Det har været en fornøjelse at være sammen med børnene omkring bæredygtig kunst, da Kunstskolens profil netop er baseret på bæredygtighedstanken.


Påske 2023

Så har Holstebro Kunstskole sammen med Bystuen i Vinderup fejret 2. påskedag med gamle håndværkstraditioner fra de Baltiske lande, såsom ægfarvning og skabelse af skønne mobiler, som i gamle dage var dannet fra helm.

Kreativitet, nærvær og trivsel har beriget vores dag. Det har været dejligt at mærke fælleskabet og samarbejde gennem kultur og kunst i Holstebro Kommune.


Fernisering marts 2023

På Holstebro Kunstskole afsluttede vi vintersæsonen 2023 med en hyggelig og velbesøgt fernisering i skolens lokaler på Huset Holstebro i uge 15.

Gennem vintersæsonen har børnene arbejdet med mange forskellige projekter, der blev udstillet forskellige steder i byen. Børnenes vidunderlige plakater er blevet udstillet i Rådhushallen i anledningen af Billedkunstens Dag. Derudover er børnenes hjerteprojekt, som er baseret på genanvendelige materialer, blevet udstillet på Holstebro Bibliotek og for nyligt på Center for Sundhed, hvor projektet fortsat er tilgængeligt.

Gennem sæsonen har vi arbejdet i forskellige materialer, former og udtryk. 

Børnene startede sæsonen med skabelse af 3D-værker, som hedder “himmeli”. Udtrykket baserer sig på en opgave med inspiration fra en gammel nordeuropæisk tradition, hvor strå eller sugerør danner en geometrisk uro. 

Derudover har børnene re-designet genbrugskasser til små visuelle fortællinger, inspireret af den amerikanske surrealist Joseph Cornell. Børnene har også skabt abstrakte tegninger og broderier med inspiration fra den japanske avantgarde kunstner Atsuko Tanaka.

Sidst er det værd at nævne, at Kunstskolen også har været involveret i et tværkulturelt projekt, “Udendørs Gudstjeneste”, hvor børnene sammen tegnede en fælles plakat til udendørsgudstjenesten ud fra emnet “lys og mørke”.

Alt i alt har det været en begivenhedsrig sæson, og vi ser meget frem til mange flere gode stunder i næste sæson på Holstebro Kunstskole.


Billedkunstens Dag

Billedkunstens Dag er en landsdækkende begivenhed, der afholdes hvert år onsdag i uge 11. I år er det altså d. 15. marts.

I denne anledning har Holstebro Kunstskole arbejdet ud fra årets inspirationskatalog med fokus på tegning med små og store armbevægelser.

Kunstskolens børn har øvet sig i forskellige tegneøvelser inspireret af kunstværker lavet af den berømte japanske kunstner Tanaka Atsuko. De diverse cirkeltegninger har børnene udarbejdet fra små broderier til kæmpe tegninger.

Den 15.03.2023 udstiller Holstebro kunstskolens børn også sine øvrige værker på Holstebro Rådhuset. I sine kreationer har børnene brugt gamle valgplakater, som blev re-designet til portrætmalerier inspireret af de afrikanske masker.

Alle de nævnte værker kan også ses på Kunstskolens fernisering i uge 13. Alle er hjertelig velkommen!


Café Utopia

Fra d. 1. november 2022 til 6. marts 2023 har vi – Kunstskolens underviser Ilze Rudzite, fotograf Mark Dyer og børnene fra Holstebro Kunstskole udstillet værker fra efterårssæsons på Café Utopia (Danmarksgade 3).

Børnenes værker blev lavet af genbrugsmaterialer og udarbejdet i diverse billedkunst- og håndværksteknikker.


Fernisering Jul 2022

Holstebro Kunstskoles første fernisering med julehygge har foregået i uge 50, hvor vi har budt velkommen til alle holdene og børnenes forældre.


Jul på Holstebro Bibliotek

Du kan se børnenes julepynt lavet af genbrugsmaterialer på Holstebro Biblioteks juletræer 🎄🎄🎄
Det er tirsdags- og mandagsholdet som har været i gang med at bidrage til julestemningen til Holstebro byen. Børn har anvendt forskellige genbrugsmaterialer til julepynt. Udstillinge kan ses til januar 2023.


Aktiviteter i efterårferier 2022

Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstskole børn har arbejdet med forskellige trykketeknikker omkring temaet venskab og fællesskab, som er et temaet på Holstebro Kunstmuseums særudstilling ”Olivia Holm Møller – en kunstnerkreds”.

Forskellige hold har angrebet emnet på forskellige måde og børnenes kreationer efterfølgende har inspireret andre børn og museums besøgende i uge 41. og 42., hvor var afholdt kreative workshopper i efterårsferie. Det har været dejligt at opleve en sammenhæng med Holstebro byens kulturliv og vi glæder os til at forsætte dette i den nye sæson. 


Nørreport Centret – hattefest

Den 17.10 blev der lavet næsten 80 forskellige hattedesigns af børnefamilier og børn i alderen 2 – 14 år. Det foregik på Nørreport Centret, som en af de mange aktiviteter i efterårsferien.🍁

Aktiviteten var gratis takket være Holstebro Kunstskole samarbejdspartnere: Nomi4s – materialegenbrugslageret, Creativ Company og Holstebro Kunstskolens børn, som har udstillet sine fantasihatte og malet efterårsblade til inspiration for andre byens børn 🤗


Tak til jer alle for samarbejdet med Holstebro Kunstskolens første opstartssæson!

I denne første sæson har vi arbejdet med formgivning, tegning og maling. Herudover har de ældste børn besøgt Holstebro Kunstmuseum vedrørende maskeudstillingen. I uge 39 var vi en del af et åbent værksted med Udvikling Holstebro, hvor børnene fik mulighed for at arbejde med genbrugsmaterialer og skabe værker inspireret af husets kunstner – Ilze Rudzite.

Børnene har skabt sjove fantasi hatte og malet efterårsblade, som vi ser frem til at få udstillet på Nørreportcenter i uge 42. I denne anledning er I alle hjertelig velkommen til efterårsworkshoppen på Nørreportscentret, hvor Kunstskolens børneværker vil blive udstillet under emnet ”Det fantasifulde efterår”. Workshoppen er helt gratis og vil indlede efterårsferien den 17. oktober fra kl. 11.00 -15. Kom og vær en del af kreahygge i Nørreportcentret.

I efterårsferien kan I også glæde jer til andre kreative workshops arrangeret i samarbejde med Holstebro Kunstmuseets særudstilling ” Olivia Holm Møller – en kunstnerkreds”. Børnene fra Holstebro Kunstskole vil udstille sine trykkeværker på museet som inspiration til det kommende trykkeværksted som er planlagt den 18. oktober og 20. oktober fra 11.00 – 14.00.

Underviseren Ilze Rudzite og Mark Dyer vil i samarbejde med museets formidlingsinspektørs Katrine Sofie Jepsens guide børnene gennem spændende trykketeknikker og kunsthistoriske fortællinger i forbindelse med særudstillingen, som omhandler venskabens rolle i kunstnerens kreative virke. Alle er hjertelig velkommen!


Kunstskolen på Holstebro Åben
fredag den 2. september 2022

På Holstebro Åben kunne der opleves et væld af gratis aktiviteter og kulturoplevelser under temaet “Verdensmål og fællesskaber”.

Holstebro Kunstskolen, som lige har startet sin nye sæson, har også deltaget i byens arrangement med flere kreative aktiviteter for børn og børnefamilie, hvor kunst og kreativitet var set i bæredygtighedensrammer.

I samarbejde med Nomi4s og Creativ Company var der anskaffet flere genbrugs- og restmaterialer, som børnene har omdannet til fantasivæsner, tegninger og flotte mosaikker.

Det var overraskende, hvor mange spændende kreationer børnene kunne skabe fra indpakningsmaterialer og andre produktionsrester. Denne kreativitet og legelyst skabte også nye fællesskaber og venskaber.

Vi glæder os også til at deltage i andre pop-up workshops i byens kulturliv, som blandt andet vil komme i forbindelse med efterårsferien i uge 42. Følg de nyeste opdateringer på vores hjemmeside, Facebook og Instagram.

God sensommer til alle og på gensyn!


Genbrugskunst for børn og børnefamilier

Du er hjertelig velkommen til at deltage i Holstebro Kunstskoles kreative værksted udbydet i samarbejde med Holstebro Kommunes årlige begivenhed – Holstebro Åben 2022.

Dette år sætter Holstebro Kommune et særlig fokus på bæredygtighed, der også ligger i Holstebro Kunstskolens kerneværdier.

Vi inviterer dig til vores kreative workshop den 2. september, fra kl 16 – 20 i Rådhusforhallen.

Værkstedet vil forsøge at ramme et bredt interesse spektrum indenfor kreativitet og leg med naturens og genbrugsmaterialer.

1. De yngste børn (3 – 6 år) får mulighed for at skabe sine egne mosaikker og kompositioner fra genbrugsmaterialer og naturmaterialer.

2. 6 – 14-årige børn kan være med til at skabe fantasi væsner, insekter eller være med i byggeaktiviteter- alt lavet af de sjoveste genbrugs- og naturmaterialer.

3. De ældste børn samt voksne kan udfolde deres skabe glæde ved at flette, væve eller lave tegneaktiviteter, som også vil tage sit udgangspunkt i genbrugsmaterialer eller miljø venlige materialer.

Vi glæder os til at se dig til vores workshop!